Potrebujemo:
sojine špagete
olivno olje
pol čebule
dve večja šopa čemaževih listov
pest slanine narezane na kocke
sončnična in bučna semena
eno ali dve jajci
1 dcl smetane
2 žlici naribanega parmezana
sol
poper
Navodilo:
V osoljenem kropu po navodilu skuhamo sojine špagete ter jih ocedimo.
Medtem na olivnem olju prepražimo polovico nasesekljane čebule, dodamo oprane in na drobno narezane čemaževe liste.
Ko čebula nekoliko porumeni dodamo slanino ter semena. Pražimo toliko da se slanina »skup stegne«.
V posebni posodici dobro stepemo jajce/jajci, smetano in parmezan.
V posodo s čebulo, čemažem, slanino in semeni stresemo skuhane špagete, prelijemo vse skupaj z jajčno zmesjo, popopramo in posolimo po občutku in mešamo toliko, da se jajce oprime testenin in zakrkne. Postrežemo še vroče.
Še dobr, da si se ga napokala, ker je v zadnjih izdihljajih:(
OdgovoriIzbriši