Vsakič ko grem po Slovenski, Dunajski, po Miklošičevi, po Nazorjevi, mimo Maxija, Foculusa . . . me preganja vonj po topljenem in zapečenem siru . . . važno, da je mastno in slastno. Burek in pica manijak kot sem (zmaga pica burek v Olimpiji in mesni burek v pekarnici v Šentvidu), po drugi strani pa zagovarjam kvalitetno domačo hrano, zato kompenziram z doma spacanimi zadevščinami kot je bila današnja pica iz polente.
Potrebujemo (nisem pisala količin – prilagodite jih lastnim željam in potrebam):
polento
olivno olje
čebulo, česen
pelate ali svež paradižnik
začimbe: bazilika, šetraj, peteršilj, sol
nekaj za gor dat: jaz sem uporabila tuno, koruzo, bučko, papriko
sir
Pripravimo pa takole:
V osoljenem kropu po navodilih skuhamo gosto polento.
Pekač naoljimo z olivnim oljem in po njem polento razprostremo.
Na olju prepražimo čebulo, dodamo narezane pelate/paradižnik in česen, začinimo ter dušimo nekje 5 min. Paradižnikovo omako polijemo po polenti ter nanjo, tako kot na pico, naložimo dobrote. Vse skupaj dobro potresemo s sirom .
Pečemo v pečici ogreti na 220 °C cca. 15 min.
Dober tek brez slabe vesti ;)
Rozi, v soboto rabmo malco za sabo;)
OdgovoriIzbrišiYou are always on my mind :)
OdgovoriIzbrišiAl Fi pripravi svoj piknik komplet :)
OdgovoriIzbriši