Za današnje kosilo me je navdihnil recept iz zadnje Odprte kuhinje. Malo sem ga posvojila...
PIŠČANČJE ROLADE Z MLADO ČEBULO ter MLADIM in STARIM KROMPIRJEM.
Potrebščine:
Mlad (in star) krompir, piščančji zrezki, mlada čebula, bučka, por, paprika, sir, pršut.
Olivno olje, česen, sol, poper, različne začimbe.
Piščančji zrezki naj počivajo eno do dve uri marinirani v olivnem olju, česnu, mešanici mediteranskih začimb, popru in zeliščni soli.
Mmmm, sočno in dobro!
Edina pripomba - krompir in zelenjavo sem premalo solila ampak to je zdravo:)
Razmišljanje
Če imaš velike krožnike imaš večje porcije in veliko več poješ.
Pri nas imamo velike in ugotavljam, da ko kje drugje jem z manjših, po porciji na manjšem (=normalnem) krožniku bi še ful lahko pojedla. Manjše krožnike rabimo! Al sm pa samu požrešna.
nebeško*
OdgovoriIzbriši