Tisti občutek, ko veš, da je vse možno, ko se ti zdi, da tokrat bi pa lahko bila zares srečna . . . in potem, ko pride "the trenutek", namesto da bi se sprostila in uživala . . . možgani, energija, vesolje . . . vse odpove . . . in najraje bi vse "poslala v kurac"!
No in to se je zgodilo v petek.
In seveda sem šla pečt.
Nekaj slastnega, za dušo privezat.
Mini tortice s kokosovim biskvitom in čokoladnim moussom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhA6lEyszNTGyKsHAjG-cnUPVSAKz8wWh5AflRwlzTz7NTvSt3wet4SwFb6H0EXuDiJuAPWdEu89NDaGqizNcBjhhNpe-nTEN5McDmm3C_5f79UM5VzYn76k6Zs9p-kzlDs674wjnqnzr4/s320/DSC07620.JPG)
Kokosov biskvit:
2 beljaka
pol lončka sladkorja
80 g kokosove moke
Beljake stepemo v trd sneg, dodamo sladkor in z ročnim mešalcem mešamo dokler ne postane svetleč in kremast. Z metlico narahlo vmešamo kokosovo moko. Zmes namažemo na pravokoten pekač, pokrit s peki papirjem, 2-3 cm debelo in pečemo 20 min v segreti pečici pri 180 stopinjah Celzija. Biskvit ohadimo.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuc6vOxkFzOI74ruRhPo-yRctKZs3m9QIeZZlUgiIZclvhqHD3NHTsajS3GhFks5SMtNEv6wh0dFOgaGPmKXiZzB2-ciUuoUYrlxciOfEV8gX3SgafMXcDzmTyjX5i5bTc4lB_uxhuJC8/s320/DSC07607.JPG)
Čokoladni mousse:
80 g čokolade
žilca vode
2 rumenjaka
1,5 dcl smetane
Čokolado in vodo stopimo nad vodno soparo. Z elekričnim mešalcem primešamo še rumenjake. Zmes ohladimo ter ji dodamo trdo stepeno smetano.
Sestavljanje:
6-im jogurtovim kozarčkom odrežemo dno. Dobljene obroče postavimo tako, da je širši konec na dnu. V tej velikosti izrežemo iz testa kokosove kroge.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikXN0aO5UJDydnlbzsNjr2kdT-QKAW6tMJwraKV_nBto7-lqMIH4-T3YZEAY2iKdZoempATOVBVnljUaPJM3n_g8PjIf7RlN610Ers-_KGRzFuq3wV9zozI0uwfa1gtahA4ySm-xYw7MY/s320/DSC07606.JPG)
Kroge postavimo na pekač, ki smo ga posipali s kokosom in jih objamemo s prej izdelanim obročkom. Obročke napolnimo z moussom in jih postavimo za najmanj 3 ure v hladilnik ali zamrzovalno skrinjo ali v tem svežem januarskem mrazu kar na balkon. S pomočjo noža odstranimo obročke in male tortice okrasimo s čokolado.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3PT1IEwQwmT0L28utlx2GcMRfqWhf3HpOlzrIcNH2czzIZdIbEiwFswcdQCfN5Sg2GJKM4Rc4as06d45X6pyQ2hRs_FGchajo5kw8pdtmfa1dTgoGRfUkWGSLq3ackIRD5wQRyNXDDZw/s320/DSC07617.JPG)
Pojavil se je še en problem! Kaj naj sedaj s temi torticami?! Moji dolenjski prijatelji so več ali manj že odrinili domov, kot zakleto se nihče od ljubljanskih prijateljev, ki živijo v mojem radiju cca. 500 m ni javil, ali pa ga ni bilo doma . . . zato sem malo za pokusit nesla v Dramo mojim hostesam (sproti sem si ogledala še otroško predstavo Mala Čarovnica), eno sem sama pojedla (toliko, da sem preverila, da ne bi kdo salmonele fasal :)), eno pa sem odpeljala v Novo mesto, kjer sta si jo razdelila Žigi in moja najdražja Stanka :)
P.S. za lastne potrebe sem prirejen recept povzela iz kulinarike.net
In seveda sem šla pečt.
Nekaj slastnega, za dušo privezat.
Mini tortice s kokosovim biskvitom in čokoladnim moussom.
Kokosov biskvit:
2 beljaka
pol lončka sladkorja
80 g kokosove moke
Beljake stepemo v trd sneg, dodamo sladkor in z ročnim mešalcem mešamo dokler ne postane svetleč in kremast. Z metlico narahlo vmešamo kokosovo moko. Zmes namažemo na pravokoten pekač, pokrit s peki papirjem, 2-3 cm debelo in pečemo 20 min v segreti pečici pri 180 stopinjah Celzija. Biskvit ohadimo.
Čokoladni mousse:
80 g čokolade
žilca vode
2 rumenjaka
1,5 dcl smetane
Čokolado in vodo stopimo nad vodno soparo. Z elekričnim mešalcem primešamo še rumenjake. Zmes ohladimo ter ji dodamo trdo stepeno smetano.
Sestavljanje:
6-im jogurtovim kozarčkom odrežemo dno. Dobljene obroče postavimo tako, da je širši konec na dnu. V tej velikosti izrežemo iz testa kokosove kroge.
Kroge postavimo na pekač, ki smo ga posipali s kokosom in jih objamemo s prej izdelanim obročkom. Obročke napolnimo z moussom in jih postavimo za najmanj 3 ure v hladilnik ali zamrzovalno skrinjo ali v tem svežem januarskem mrazu kar na balkon. S pomočjo noža odstranimo obročke in male tortice okrasimo s čokolado.
Pojavil se je še en problem! Kaj naj sedaj s temi torticami?! Moji dolenjski prijatelji so več ali manj že odrinili domov, kot zakleto se nihče od ljubljanskih prijateljev, ki živijo v mojem radiju cca. 500 m ni javil, ali pa ga ni bilo doma . . . zato sem malo za pokusit nesla v Dramo mojim hostesam (sproti sem si ogledala še otroško predstavo Mala Čarovnica), eno sem sama pojedla (toliko, da sem preverila, da ne bi kdo salmonele fasal :)), eno pa sem odpeljala v Novo mesto, kjer sta si jo razdelila Žigi in moja najdražja Stanka :)
P.S. za lastne potrebe sem prirejen recept povzela iz kulinarike.net
Ni komentarjev:
Objavite komentar