. . . Œuf, egg, яйцо, Ei, jaje, huevo, uovo . . .
Najprej moramo imati res sveža dobra jajčka.
Na jajčkih ne smeš nikoli šparat!!!
Slaba jajčka no GO!!!
Tole so naša domača Cikavska sveža jajčka - nikoli ne zatajijo :)
Nadalje izberemo srednje visoko posodo s pripadajočo pokrovko (meni je všeč, če je pokrovka prozorna, tako lahko voajeristično opazujem JAJČKA kako se penijo in zvijajo v ponorelem kropu vode).
V njej zavremo vodo, ki naj sega cca. 12,20 cm visoko. Krop solimo in vanj zlijemo žlico kisa (kis poskrbi da beljak ostane skupaj, jaz priporočam jabolčnega ali navadnega - alkoholnega, balzamičnega pa odsvetujem).
Nato pa pridemo do skrivnosti - kako doseči, da se jajčka ne razlezejo po celi posodi.
Jajček ubijemo v kavno skodelico. Jaz v ta namen uporabljam moj veseli francoski porcelan.
Kot je pametno napisala moja najljubša blogerka - če je šalčka vesela, potem bo tudi jajček vesel :)
En jajček - ena skodelica . . .
Nato jajček v skodelici najprej potopimo v kropu za par sekund, toliko da rahlo zakrkne in šele nato ga spustimo v divje brzice.
No jaz sem tako spustila dva jajčka, pokrila posodo s pokrovko in pustila vreti.
Če imate rajši nekoliko mehkejša jajčka jih kuhajte 2-3 min, če so vam ljubša trša - 4 min.
S penovko jajčka previdno poberemo iz vode, pustimo, da se odcedijo in položimo na krožnik.
TAKE JIH IMAM RADA - lepe in bele kot kake luštne mozzarel'ce :)
Jajčka popoprajte in posolite ter pokončajte skupaj s polnozrnatim toastom z maslom.
to je zajtrk!:)
OdgovoriIzbrišiSilvo jih je prec dons dubu za zajtrk! Prepeličja! Vsaj olju se je izognil njegov holesterol, če mu jih že ne mormo ubrant...:)
OdgovoriIzbrišiHuda :)
OdgovoriIzbriši