četrtek, 30. junij 2011

KOMPENZACIJA KOMPENZACIJA :)

Vsakič ko grem po Slovenski, Dunajski, po Miklošičevi, po Nazorjevi, mimo Maxija, Foculusa . . . me preganja vonj po topljenem in zapečenem siru . . . važno, da je mastno in slastno. Burek in pica manijak kot sem (zmaga pica burek v Olimpiji in mesni burek v pekarnici v Šentvidu), po drugi strani pa zagovarjam kvalitetno domačo hrano, zato kompenziram z doma spacanimi zadevščinami kot je bila današnja pica iz polente.





Potrebujemo (nisem pisala količin – prilagodite jih lastnim željam in potrebam):

polento

olivno olje

čebulo, česen

pelate ali svež paradižnik

začimbe: bazilika, šetraj, peteršilj, sol

nekaj za gor dat: jaz sem uporabila tuno, koruzo, bučko, papriko

sir


Pripravimo pa takole:

V osoljenem kropu po navodilih skuhamo gosto polento.

Pekač naoljimo z olivnim oljem in po njem polento razprostremo.

Na olju prepražimo čebulo, dodamo narezane pelate/paradižnik in česen, začinimo ter dušimo nekje 5 min. Paradižnikovo omako polijemo po polenti ter nanjo, tako kot na pico, naložimo dobrote. Vse skupaj dobro potresemo s sirom .

Pečemo v pečici ogreti na 220 °C cca. 15 min.

Dober tek brez slabe vesti ;)

3 komentarji: