Na tako sončno nedeljo, sama v Ljubljani, v pričakovanju dobre družbe, sem se lotila piščančje paelle. Najprej sem si vzela čas za vsako sestavino posebej – blanširanje paradižnika, sekljanje česna, čebule, paprike, priprava mesne jušne osnove . . . najboljša meditacija !!!
No pa sem kuhala po naslednjem receptu: http://www.spain-recipes.com/chicken-paella.html
. . . in skuhala . . .
. . . ni bila ravno najboljša - riž ni bil al dente, žefrana bi lahko dala več (prvič sem ga uporabljala, pa si nisem upala), kot prava študentka tudi nimam paella ponve - še . . . ampak za dobro paello je treba veliko vaje!!! Do poroke bo že dobra :)
Seveda tudi brez sladice ne gre . . . kokosova kocka z vanilijevo kremo in stepeno smetano se sliši in okusi kot prava izbira ;)
Naslednjič res nikar ne šparej z žafranom, naj bo rumena kot vanilijeva krema!;)
OdgovoriIzbrišiVeš kaj! Glede na to, da sva sosedi, si stejem v veliko ne-čast, da ne prejmem povabila na take dobrote!;) hec hec, zgleda pa res dobro. Xo
OdgovoriIzbrišiOdlično je bilo, se priporočam tudi za naslednje poskuse izboljšav ;)
OdgovoriIzbrišiSej parkrat sem ti že rekla, za kakšen tiramisu, kufe ipd. pa je vedno kaj prišlo vmes ;) dobiš zjutrej pošiljko kokosove kocke za zajtrk . . . ker če ne bom sama zmlatila preostanek
OdgovoriIzbriši